A je hotovo! Poslední tenisový kemp těhto letních prázdnin je za námi a tak jsme se rozhodli napsat pár řádek o tom jak vše probíhalo, co se podařilo a také bychom chtěli poděkovat našim partnerům a spolupracovníkům.

Tenisový příměstský tábor v Clubu Classic, nebo také Teniskemp na Classicu, proběhl o letních prázdninách 2014 a to v šesti termínech. Jednalo se o příměstský tábor a každý den jsme se scházeli na osmou ranní hodinu, a mezi půl čtvrtou a čtvrtou jsme končili denní program. Od osmi hodin do půl deváté, proběhlo “probuzení dětí” a to ve formě rozhýbání a zahřátí. Po rozcvičce následoval první trénink. Dopolední trénink skončil a odcházelo se  na oběd do nedaleké restaurace. Po obědě následovala “siesta” , děti si pokud chtěly daly si zmrzlinu. Jakmile si děti odpočinuly tak  jsme je naladili k tenisovému tréninku a to pomocí míčových her, uspořádali jsme mini – olympiádu nebo jsme hráli různé “teambuildingové hry”. Následoval druhý tenisový trénink volnějšího charakteru pro mladší tenisty ( více her na body, týmové soutěže. Starší a zkušenější hráči hráli tréninkové zápasy. V půl čtvrté končil tenisový program, děti po sobě uklidily na hřišti, pomohly trenérům s úklidem vybavení, vydechly si a odcházely domů aby mohly v plné síle přijít příští den.


 

foto1

Jak vypadal trénink?
Menší děti ve věku 5 až 7 let se učily tenis pomocí minisítě a odlehčených tenisových míčků. Při tomto tréninku jsme kladli důraz na zvládnutí pohybových cvičení ( různé běhy, slalomy) procvičování koordinačních schopností ( házení, chytání, ovládání rakety) a na jádrové zvládnutí základních úderů. Trénink byl rozdělen do kratších časových úseků, s více přestávkami. Děti v tomto předškolním věku mají problémy udržet pozornost a také se rychleji unaví. Proto takový trénink obsahuje krátká intenzivní cvičení ( většinou ve formě soutěže) abychom udrželi jejich pozornost a poté následovala pauza na pití a regeneraci.

Děti od 7 let výše absolvovaly tréninky na klasickém tenisovém kurtu, učily se zejména správný úchop rakety na různé typy úderů a technické provedení úderů. Děti se také seznámily s pravidly tenisu a trénink byl směřován k tomu aby si mezi sebou mohly zahrát tenis eventuálně hrály i zápasy. Vyspělejší hráči, kteří přišli na náš kemp a měli za sebou již několik let tenisového tréninku, dostali dostatek prostoru pro sparingová utkání během celého týdne.

xxxxx

Za šest turnusů se u nás ukázalo téměř 80 dětí, různého věku a úrovně tenisových dovedností, každý turnus byl tedy úplně jiný. Jsme rádi, že jsme od účastníků a rodičů obdrželi pozitivní reakce a těšíme se, že se uvidíme na našich tenisových lekcích, které probíhají celoročně a nebo třeba za rok zase o prázdninách na kempu.

Tímto bychom také rádi poděkovali vedení a pracovníkům Clubu Classic za to, že nám umožnili uskutečnit náš první tenisový příměstský tábor. Poděkování patří také lidem z restaurace Na Piavě, kde jsme se stravovali. Musíme také poděkovat trenérům, kteří nám pomáhali v turnusech, kde bylo více dětí. Speciální poděkování patří také panu Štenclovi, za trenérské rady.

Protože nás tenis a trénování baví, tak máte možnost nás kontaktovat a domluvit si trénink nebo spolupráci s námi na celý rok, trénujeme děti od 5ti let a to ve skupinkách i individuálně. Rádi bychom v tenisových táborech pokračovali i příští rok, již teď přemýšlíme jaké novinky si pro děti nachystat aby si tenis a tábor co nejvíce užily.

Děkujeme všem účastníkům za hezké tenisové zážitky, a těšíme se že se zase brzy uvidíme na kurtu.

Trenéři Jirka a David

P.S. Pro další fota a videa z kempů navštivte i naši facebookovou stránku. 🙂

Video z kempu zde.

Kategorie:

Verified by ExactMetrics